KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kwalifikacja: ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej

Kwalifikacja: ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej
Zakres tematyczno-przedmiotowy kursu:

  1. Produkcja roślinna.
  2. Produkcja zwierzęca.
  3. Technika w rolnictwie.
  4. Zbyt produktów rolniczych.
  5. Prowadzenie gospodarstwa rolnego.
  6. Stosowanie środków ochrony roślin.
  7. Język obcy zawodowy.
  8. Przepisy ruchu drogowego w zakresie kategorii T.
  9. Zajęcia praktyczne z produkcji rolniczej; praktyka zawodowa.

Czas trwania: 12 miesięcy
Kurs przygotowuje w szczególności do takich zadań zawodowych, jak:

  • wykonywanie prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej,
  • wykonywanie prac związanych z prowadzeniem produkcji zwierzęcej,
  • prowadzenie i obsługiwanie pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych
    w produkcji roślinnej i zwierzęcej,
  • prowadzenie sprzedaży zwierząt i produktów rolnych,
  • organizowanie i nadzorowanie produkcji roślinnej,
  • organizowanie i nadzorowanie produkcji zwierzęcej,
  • prowadzenie działalności gospodarczej w oparciu o rachunek ekonomiczny.

Kwalifikacyjny kurs zawodowy - ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej
kończy się egzaminem państwowym (OKE).
Aktualny termin rozpoczęcia kursu: wrzesień 2020 roku.