KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kursy

KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE

KSZTAŁCENIE BEZPŁATNE

Oferta kształcenia ustawicznego dla osób dorosłych:

  • wykonywanie zabiegów kosmetycznych (zawód technik usług kosmetycznych)

  • świadczenie usług pielęgnacyjno-opiekuńczych osobie chorej i niesamodzielnej (zawód opiekun medyczny)

  • prowadzenie produkcji rolniczej (zawód rolnik)

  • wykonywanie kompozycji florystycznych (zawód florysta)

  • prowadzenie produkcji pszczelarskiej (zawód pszczelarz)

  • prowadzenie rachunkowości (kwalifikacja w zawodzie technik rachunkowości)

  • prowadzenie spraw kadrowo-płacowych i gospodarki finansowej jednostek organizacyjnych (kwalifikacja w zawodzie technik rachunkowości oraz w zawodzie technik ekonomista)

  • prowadzenie sprzedaży (zawód sprzedawca)

Nauka od 1 września 2020 r. w oparciu o rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego (Dz. U. z 2019 r. poz. 991).

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych
ROZPORZĄDZENIE MEN w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych.pdf

Aktualne informacje na stronie internetowej Ministerstwa Edukacji Narodowej
https://www.gov.pl/web/edukacja

Kwalifikacja: EKA.07. Prowadzenie rachunkowości Zakres tematyczno-przedmiotowy kursu: Podstawy prowadzenia rachunkowości finansowej. Sprawozdawczość i analiza finansowa. Język obcy zawodowy. Rachunkowość przedsiębiorstw w praktyce gospodarczej. Systemy komputerowe w rachunkowości. Czas trwania: do 10 m...

Kwalifikacja: ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej Zakres tematyczno-przedmiotowy kursu: Produkcja roślinna. Produkcja zwierzęca. Technika w rolnictwie. Zbyt produktów rolniczych. Prowadzenie gospodarstwa rolnego. Stosowanie środków ochrony roślin. Język obcy zawodowy. Przepisy ...